Skip to Main Content

E-books in Saxion Bibliotheek: Handig om te weten

Informatie over e-books in de collectie van Saxion Bibliotheek

Voorkom plagiaat

Mag je alles zomaar overnemen en verwerken in je opdracht of onderzoek?

NEE! Of het nu gaat om tekst of afbeeldingen, video- of  geluidsfragmenten, je moet altijd vermelden welke bron je hebt gebruikt bij je onderzoek. Ook als je iets gebruik wat als open access/source is gepubliceerd. Je onderzoek moet in feite opnieuw gedaan kunnen worden door iemand anders met behulp van dezelfde bronnen (die jij geciteerd hebt in je onderzoek).

Let op: Platformen die e-books aanbieden, bieden soms de service aan hoe je een e-book moet citeren. Vaak zijn dit automatisch gegenereerde citaties. Check altijd of de citatie overeenkomt met de referentiestijl en versie die Saxion gebruikt. Voorkom plagiaat door aan correcte bronvermelding te doen.

Zotero

Zotero is een gratis open source tool dat je helpt bij het verzamelen, bewaren, delen en gebruiken van referenties die je gevonden hebt.

In de library guides: 

Zotero (Beknopt)

Zotero (Uitgebreid)

kan je lezen hoe je Zotero installeert en wat de mogelijkheden zijn.

Bronvermelding en APA-richtlijnen

Er zijn verschillende referentiestijlen om aan te geven welke bronnen je hebt gebruikt. Bij Saxion is de APA-stijl, versie 7 de meest gebruikte. Vraag voor de zekerheid na welke referentiestijl er bij jouw opleiding gebruikt wordt.

De informatiespecialisten van Saxion Bibliotheek raden het af om de optie ‘Citaat invoegen’ in Word te gebruiken. De output van deze tool in Word is APA versie 6 .

Voorkom plagiaat door aan correcte bronvermelding te doen.

Aanbevolen bronnen over APA7

This libguide was created by Saxion Library